miercuri, 31 octombrie 2007

Analiza lotului

Articol scris înaintea începerii sezonului

Lotul numără nu mai puţin de 24 jucători (fără Fl. Macavei, prezenţa patronului clubului în lot fiind una simbolică) şi e, faţă de cel care a terminat campionatul trecut, sensibil mai puternic. În această vară au fost aduşi 11 jucători (au plecat 12), cel mai important transfer fiind cel al lui Marişescu. Cel mai titrat jucător din lot e acelaşi Marişescu, fost, timp de două sezoane, divizionar A. Alţi patru jucători, Crişanov (Poli, FCMR, UTA), Brazovan, Nicolin (CFR Timişoara) şi Situwe (CSM Rm. Vâlcea), au o experienţă importantă în Divizia B. De asemenea, Raţiu a evoluat pentru Poli în D2.
Portarul Caraiman, fundaşii Situwe, Marişescu şi Manolache, mijlocaşii Neagoie şi Gherman, atacanţii Crişanov şi Raţiu alcătuiesc scheletul de forţă şi valoare al echipei. Cei mai promiţători tineri sunt M. Rosenblum, Dobre, Bogdan şi B. Steop.
Peste 30 ani sunt doi jucători, trei au între 25-29 ani, iar aproape jumătate din lot (12 jucători) sunt sub 21 ani (dintre care patru juniori)! Dacă-l exceptăm pe Fl. Macavei (37 ani), decanul de vârstă e secundul-jucător Marişescu (33 ani), în timp ce mezinul se numeşte Ticană (17 ani).
Marea majoritate a jucătorilor sunt de naţionalitate română, timişoreni de origine şi aproape toţi sunt stabiliţi în Timişoara (şi nici unul în afara jud. Timiş). În lot nu este nici un străin, dar există un jucător de culoare, Situwe. M. Rosenblum e fiul fostului jucător al lui Poli din anii ’90, C. Rosenblum, în timp ce B. Steop e fiul antrenorului principal al Fortunei, R. Steop.
Toţi cei trei antrenori au evoluat ca jucători în D1, inclusiv la Poli (în cazul lui Marişescu e vorba de actuala Poli Ştiinţa), şi sunt stabiliţi în Timişoara. Caraivan a fost antrenor de portari şi în D1.
În conducere, pe lângă familia Macavei, despre care puteţi citi în alte pagini, remarcăm în primul rând numele lui Trandu, fost jucător de D1 (la Poli), fost arbitru de D1 (până în această vară, când s-a renunţat la serviciile sale) şi fost antrenor de D4! Organizator de competiţii este cunoscutul luptător de K1, Fl. Ilie, care a avut şi o carieră de fotbalist, evoluând ultima dată, până în această vară, în Liga a IV-a, la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, echipă promovată la finalul sezonului în D3.
Nici un jucător din lot nu este din Covaci (dacă-l exceptăm pe Fl. Macavei), în timp ce, din staff, pe lângă Fl. Macavei şi soţia sa, Anette Macavei, localnici sunt doar Stoica şi Savu. În schimb, la club există o puternică “legiune” ex-UMT-istă. Astfel, toţi cei trei antrenori au fost legaţi în trecut de echipa de la Pădurea Verde: R. Steop şi Caraivan ca jucători şi antrenori principali (primul şi ca antrenor secund şi antrenor la Centrul de copii şi juniori, ultimul şi ca antrenor de portari), Marişescu doar ca jucător. În plus, din conducere, Trandu a fost jucător, antrenor secund, antrenor principal la echipa a doua şi antrenor la Centrul de copii şi juniori, iar din lot, pe lângă acelaşi Marişescu, alţi patru au evoluat la UMT: Purece, B. Steop, Gudă, Ticană (ultimii doi doar la echipa a treia). Ca un fapt inedit, R. Steop şi Trandu sunt cumnaţi!

Niciun comentariu: